Kunststrik                Kniplingsstrik

 

 

Jeg sælger moskusuld, garn og sjaler via denne hjemmeside:

 

http://www.arnica.dk

 

Håndstrikkede sjaler med tilhørende brocher.

 

Jeg strikker sjaler i kniplingsstrik. Jeg finder mønstre fra gamle islandske og shetlandske sjaler, kombinerer sjalsmønstre, strikkede blonder, faconer. Der er ingen sammensyninger eller sømme, det er ren strikkedesign i forskellige former.

 

Jeg har sjaler i ren mohair, ren uld, en kombination af silke og uld, og så i moskusuld. Moskusuld er et fantastisk smukt materiale. Det er 8 gange varmere end fåreuld, blødt og lækkert. (Kronprinsesse Mary fik et tørklæde i moskusuld da hun var i Grønland i sommeren 2004)   

 

Til hvert enkelt sjal designer jeg en broche. Brochen er beregnet til at samle sjalet med, over brystet eller over skulderen. Det er irriterende at et sjal falder ned eller skal holdes sammen med hænderne, derfor brochen. Disse sjaler kan ikke tåle at der sættes en nål i dem, og et almindeligt smykke vil oftest være for tungt til at sidde pænt, derfor er brocherne lavet med lette materialer, skind, filtet strik, akryl, og pindene til at lukke dem med er tilpasset hullerne i sjalet, så de lige kan stikkes igennem uden at beskadige det fine strik. Pindene er træ, akryl, moskushorn.

 

 

                                                               

                                            Islandsk sjal i ren uld. Broche i filtet uld med sort perle                    Moebiussjal i ren mohair. Broche i sælskind, sølv og træ.

 

 

                                        

                                        Sjal i ren mohair. Broche i filtet mohair med strikkepinde.                                    Sjal i ren moskusuld. Broche i moskushorn med skind.

 

 

                                                  

                                    Stola i uld / mohair. Broche i sælskind med akrylpind.                                    Trekantet sjal i ren uld. Broche i akryl, sølvkæde og rhinsten.

Modellen er min gode veninde, Yvonne.

 

Andre sjaler

 

                                     

Jeg har strikket flere sjaler i moskusuld.    

Det ene er et sjal i møbius-form, altså en ubrudt ring, med en halv snoning. Se billederne. Sjalet lægger sig fint fladt over brystet, og kan bruges både om hovedet og over skuldrene.

Mønstret er en bid af et mønster i bogen "Shetland Lace" af Gladys Amedro, som har de smukkeste mønstre. Jeg har tilpasset mønstret den bredde jeg ønskede, strikket sjalet som en lang rektangel og syet det sammen til sidst, som et møbiusbånd (se her hvordan).

 

Det andet er et mønster fra den islandske bog "Þrihyrnar og langsjöl", og hedder Hyrna Herborgar. Bogen er udgivet af den islandske håndarbejdsforening:  HEIMILISIÐNAÐARFÉLAG ÍSLANDS

 

                   

Dette sjal har jeg også strikket i ren enkelttrådet uld 

 

 

                           

 

Jeg har strikket et stort kvadratisk sjal til min Moster Birte da hun blev 80 år. Det er sammensat af flere forskellige mønstre. Strikket indefra og ud, på rundpind. Kanten er strikket på i de åbne masker.

               

Dette sjal er mønstre fra forskellige bøger. Rigtig mange gode mønstre findes i bogen:

"Tradititional Knittet Lace Shawls" af Martha Waterman

og

"Folk Shawls" af Cheryl Oberle

 

 

De bedste links til kniplingsstrik har jeg fundet via denne hjemmeside, hvor der også kan findes en glimrende dansk/engelsk og engelsk/dansk strikkeordbog. 

http://www.slaaom.net/

 

Jeg sælger moskusuld, garn og sjaler via denne hjemmeside:

http://www.arnica.dk

 

Besøg min Strikblog på:  www.qiviut.dk/strik

Til toppen